Skip to main content

Intervju med Solveig – om att dansa på Hafla Layali

Januari 2018

Solveig, en trogen elever på Layali, missar aldrig en Hafla Layali (mindre dansshow i vår studio på Dalagatan).
– Första gången jag uppträdde på Layalis hafla var nog 2013, när jag hade flyttat permanent till Sverige och börjat på Layali igen. Och jag tror faktiskt jag har dansat på varje hafla sen dess!

Alla är välkomna att uppträda på Hafla Layali. Vad skulle du säga till en nybörjare som inte vet om hen vågar ställa sig på scen?
– Jag har ofta ångrat mig precis innan jag ska gå på, men aldrig efter att jag har dansat. Självklart kan man bli väldigt nervös, men det är oerhört roligt och stämningen är intim och positiv. Alla hejar på en. Det finns inte så många möjligheter egentligen för nya dansare att uppträda, och haflan är en värdefull chans att se hur det känns att stå på scen själv, visa upp nåt helt eget eller bara ha kul med några kompisar. Kör på – men beware, det är beroendeframkallande

Vad får vi se på nästa hafla?
– Det är faktisk lite hemligt. 😉 Jag har tänkt göra nåt ovanligt bara för skojs skull, ett experiment skulle man kunna säga. En egen koreografi i en speciell stil. Till en låt jag tror alla känner till – men med en twist!

Layali 15 år

Layali fyller 15 år

Det måste vi självklart fira med både Galashow den 5 november och flera workshops under höstlovet. Gästartist är ingen mindre än Selina Sevil.

Läs mer om workshops och galashow

Danskurser

Nya kursstarter i oktober

Flera nya danskurser startar i oktober.

Se alla kurser och boka plats här

Layali Dansakademi på YouTube

Layali på sociala medier

Vi laddar upp nya dansfilmer och bilder hela tiden, från dansvardagen och från våra dansshower.

Följ oss på YouTube
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Pinterest