Skip to main content

Marita ”Samasem” Fahlén

Lärare på Layali

Undervisar i: Orientalisk dans/magdans

Marita åkte till Egypten första gången 1979, och fick av en slump se en magdansshow. Hon bestämde sig genast för att lära sig denna konstform, och började resa till Egypten för att ta privatlektioner, samt att gå på nattklubbar för att studera stjärnor som Mona Said, Nagwa Fouad, Soheir Zeki och Azza Sharif. Hon var en av de första västerlänningarna som studerade för Raqia Hassan.

1986 började hon jobba på nattklubbar i London, Oman, Sri Lanka och Indien. 1989 fick hon sitt första kontrakt i Kairo, och sedan gick karriären spikrakt uppåt. Marita var den första västerländska dansös som lyckades i Kairo, och den enda som har gått så långt. Hon dansade på alla femstjärniga hotell och nattklubbar i Kairo, och gjorde ibland sju shower per kväll. Se Youtube

Hennes lysande danskarriär i Kairo varade i 15 år, och hon var den mest eftersökta dansösen tillsammans med stjärnor som Fifi Abdou, Lucy och Dina. Höjdpunkten i hennes karriär var kanske när hon dansade på Anwar Sadats dotters bröllop, då societeten från hela arabvärlden var på plats.

På grund av sin förmåga att analysera och bryta ned rörelserna, och samtidigt förmedla den egyptiska känslan för dansen, är hon en mycket eftersökt pedagog internationellt sett. Singapore, Japan, USA, England och Tyskland är bara några av de länder som gästats av Marita.

Lärare på Layali

Aktuella kurser och workshops

Just nu håller Marita ”Samasem” Fahlén i följande kurser på Layali. Klicka på rubriken för mer information och anmälan.


Prova på alla våra danskurser i januari 2021

Provdansa alla våra danskurser

Välkommen att ta en provlektion för 100 kr under perioden 25-31 januari 2021

Se alla prova på-tillfällen

Danskurser under våren 2021

Vårterminen 2021

Läs mer om alla våra danskurser.

Anmäl dig till vårterminen redan nu

Layali Dansakademi på YouTube

Layali på YouTube

Vi laddar upp nya dansfilmer hela tiden, från både små och stora dansshower.

Följ oss på YouTube
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Pinterest