Skip to main content

Sunita Singh

Lärare på Layali

Undervisar i: Bollywood

Sunita Singh har dansat sedan 5-årsåldern, och var den första i Sverige som började att undervisa i Bollywood-dans. Hon är utan tvekan den mest meriterade Bollywood-läraren i Sverige. I Sverige har hon fått sin utbildning främst av Kristina Borgkrantz och Sangita Paul. Hon har studerat dans på heltid i tre år på en av Delhis bästa dansskolor, Shriram Bharatiya Kala Kendra. Under 2006 blev hon tilldelad ett treårigt stipendium, rekommenderad av den Indiska Ambassaden i Stockholm för att finansiera sina dansstudier av Indian Council for Cultural Relations. Hon har deltagit i flera workshops anordnade av den högt respekterade Kathak maestron Pt. Briju Maharaj som koreograferat för Indiens största klassiska filmer som bl.a. Devdas, Gadar och Dil to Pagal Hai som även visats på svensk television. Både Pt. Brjiju Maharaj och Sunitas lärare uppskattar henne och har rekommenderat henne att utnyttja sina talanger i indiska filmindustrin Bollywood.

Aktuella kurser och workshops

Just nu håller Sunita Singh i följande danskurser på Layali. Klicka på rubriken för mer information och anmälan.

Lärare på Layali


I Sverige har Sunita framträtt vid ett flertal tillfällen bl.a. på Kulturhuset, Dansens Hus, Aktuellt som 8-åring, Faddergalan 2000, samt ett antal gånger på Östasiatiska och Etnografiska museet i Stockholm. Hon var den första som uppträdde med Bollywooddans på Berns och har uppträtt på fester i samarbete med SVT:s Fredrik Bergling och i tvprogrammet ”Efter tio”. Se videoklipp här.

Sunitas elever har även fått tillfälle att uppträda med henne, t.ex. på företaget Indiska och förhandsvisningen för filmen Bombay Dreams. Sunita har även blivit intervjuad i svenska ELLE tidningen samt i P3 radio om Bollywooddans. I Indien har hon redan fått både dans, film och modelluppdrag. Under sina tre studieår har hon varit med i olika tv-program och intervjuer för sin dans samt gjort reklamfilm för TV-kanalen Living India, NDTV. Genom sina modellarbeten har hon även fått bilder publicerade i livsstilstidningar, digitaltidningar samt deltagit i modevisningar, kataloger och varit med i Times of Indias kändissida page 3. Sunita har arbetat som omtyckt lärare under flera år.

Några elevröster om Sunita:

”Sunita är mycket bra som lärare. Gillar hur hon förklarar texten och hur rörelserna från korren tas med och vävs in i uppvärmningen”

” Sunita är en superpositiv solstråle, förklarar allt väl och noga. Kan inte förbättras. ”

Bollywooddans på Youtube

Titta på YouTube och se våra elever och lärare dansa bollywooddans.

Följ oss på YouTube

Danskurser i Stockholm

Kursstart och öppet hus

Kom och prova på våra danskurser innan du anmäler dig. Vi tar emot drop in i mån av plats under dom 3-4 första veckorna.

Mer infor - kom och dansa!

Dansskolan Layali

Höstterminen

Höstens schema är klart! Se alla våra terminskurser.
Anmäl dig idag